Flunssa iskee ja kaikki menee.

13.11.2009

Perjantai ja 13. päivä. Silloinhan pitää tapahtua kaikenlaista epäonnista, vai mitä? Perjantaina 13. päivänä voi kaatua puu päälle ulkona kävellessä, salama iskeä päähän, silta murtua autolla yli ajaessa, liukastua ulkona, käsi katketa tai mennä muuten vaan huonosti.

Tai sitten sairastua sikainfluenssaan, jonka takia menee firmakin nurin.

Siis mitä? Kuulin uutisen eilen aamulla YLE-radiouutisissa. Siinä vaasalainen yrittäjä kertoi pelkäävänsä sikainfluenssaepidemian kaatavan koko firman. Ja tänään tuli sitten jatkoa Kauppalehden artikkelissa. Eli onhan se sitten varmaan totta?

Kuten pari päivää sitten jo tuli mainittua, oma kiintiö aiheesta on jo täynnä, mutta kyllä tämä silti jo hieman herätti mielenkiintoa. En nyt muista koska olisin viimeksi kuullut influenssan kaatavan yrityksiä ja en kyllä usko niin käyvän nytkään. Kyllä ne syyt löytyvät varmaan hieman ennen influenssa-aallon saapumista edeltävältä ajalta, vai mitä?

Mutta mielenkiintoistahan tämä on; mihin kaikkeen sikainfluenssa vielä ehtiikään vaikuttaa? Kouluissa pohditaan juhlien peruuttamista, presidentin itsenäispäivän juhlatkin ovat vaarassa, kättely on hävinnyt koko Suomesta – on muutenkin kyllä niin harvinaista, että muutoshan ei ole suuri – ja nyt sitten lisääntyvät vielä konkurssien määräkin. Kyllä tästä vielä monta väitöskirjaa seuraavan kymmenen vuoden aikana syntyy. “Sikainfluenssan vaikutus Suomen elinkeinoelämään vuosina 2009-2010”. “Sikainfluenssan heijastumisvaikutukset Suomen kansantalouden kehitykseen 2009-2019”. “Suomen valtiovallan elvytyshankkeet ja sikainfluenssa”.

Harmi vaan, että ei ole nyt mitään vaaleja menossa, sillä vaalien tuloskin olisi varmasti H1N1:n tulosta. Ainakin häviäjien mielestä. Harvoin tulee näin universaalia hyvää syytä perustella asioita.

Mutta ajattelin käyttää tätä nyt tänään hyväksi ja olla tekemättä mitään. Ei voi kun flunssa voi iskeä. Täytyy siis jättää asiakkaiden, yhtiökumppanien, yhteistyöpartnereiden ja muidenkin bisnekseen enemmän tai vähemmän liittyvien ihmisten tapaamiset kaikki väliin. Täytyy pysyä vaan kotona. Puhelimeenkaan ei uskalla tarttua, koska jos vaikka puhelimen pinnassa on virusta. Saatika tämä tietokoneen näppäimistö; pitääkin desinfioida jokainen näppäin erikseen hetimiten. Ja kaiken lisäksi vielä perjantai ja 13. päivä. Herran jumala kuinka vaarallista elämä onkaan!

Ai mutta pahus, muutama palaveri iltapäivällä. Jos jätän väliin, niin ei taida mikään asia mennä eteenpäinkään? Siinähän voisi käydä niin että loppuu tekemiset. Mutta mitäs sille sitten voi – sikainfluenssaepidemia on jo hyökännyt. Katsotaan telkkarista illalla koko kansan voimin josko Suomi olisi vielä pystyssä.

Advertisement