Vaalirahoitus, sikainfluenssa – vieläkö ehtii jotain ennen joulua?

09.11.2009

Ehkä olen ihan yksin tämän asian kanssa, mutta ainakin minua alkaa infoähky vaivata. Vaalirahoitussoppaa ei jaksanut kuunnella enää pariin kuukauteen ja nyt on kyllä sama juttu tämän sikainfluenssan kanssa. Mutta meneehän se syksy näinkin; aina vaan jotain uutta kaaosta mediaputkeen, niin kansa ei mieti liikaa muita asioita. Ehkä tässä onkin suomalaisen laman tappaja?

Influenssa-aalto ei nyt varmaan ole mikään hirvittävä yllätys kenellekään tässä aina niin loistavassa suomalaisessa syysilmastossa elävälle. Nyt sillä on vaan hieno H1N1 -nimi ja kun joitakin ihmisiä maailmassa on tautiin kuollut niin soppahan on valmis. Ja sitten suomalainenkin löytää itsestään oikein kunnon vallankumouksellisen temperamentin ja käsirysy rokotusasemilla on arkipäivää. Satoja ihmisiä jonottaa ulkona muutaman asteen lämpötilassa ja tihkusateessa rokotetta. Jos ei mitään muuta, niin kyllä siinä ainakin oman flunssatartunnan mahdollisuuden maksimoi. Hohhoijaa.

Jossakin silmien ohi vilahti taulukko, jossa sikainfluensaan on kuollut 5000-6000 ihmistä maailmassa ja normaaliin kausi-influenssaan kuolee muutamasatatuhatta. Mutta normaali kausi-influenssahan ei pääsekään mediaan. Siinä se suuri ero.

Mediasta puheenollen; esikoinen suorittaa asevelvollisuuttaan ja on nyt sikainfluenssan kourissa varuskuntasairaalassa. Varuskunnan tiedottaja kertoi medialle viime viikolla, että heillä on kahdeksan sikainfluenssatapausta ja ihan normaalisti päästetään varusmiehiä lomalle ja vierailijat saavat käydä varuskunnassa. Totuus on se, että kahdeksan testattiin ja sitten lopetettiin testaus. Todellinen luku taitaa olla nyt ehkä noin pari sataa ja varmaan kannattaisi ihan sulkea portit pariksi viikoksi ja antaa viruksen käydä kaikki läpi. Mutta ehkä tämä on tätä sota-ajan tiedottamista?

Sikainfluenssa on arvioiden mukaan muutamassa viikossa ohi, eli ennen joulua vielä ehtisi yksi ähkyn aihe. Eiköhän sen aihe meille tuossa itsenäisyyspäivän tienoilla viimeistään selviä. Sitten voikin aloittaa fyysisen ähkyn rakentamisen hyvillä mielin.

Advertisement